28 September 2009

This blog posting is in Dutch

Ik zal proberen om deze email in het Nederlands te schrijven. Ik schrijf iedere avond in mijn dagboek en dat doe ik dus in het Nederlands. Door hier in Suriname te zijn is mijn Nederlands veel beter geworden.


Bedankt voor de emails die jullie hebben geschreven. Het is altijd geweldig van jullie te horen. Ik ben blij dat het goed gaat. Deze week was niet zo geweldig. We hadden gehoopt dat wij zaterdag een doopdienst zouden hebben, maar dat is dus niet door gegaan. Een jonge dame van 17 jaar wilde heel graag gedoopt worden, maar er zijn zo veel dingen er tussen gekomen, dat ze uiteindelijk niet gedoopt is. Wij hopen dat ze komende week gedoopt kan worden. Zij heeft echt een sterk getuigenis en weet gewoon dat de kerk waar is. Wij proberen alles te doen om haar wens in vervulling te laten gaan.

Voor de komende week hebben wij ook nog een andere persoon, die gedoopt kan worden en gedoopt zal worden. Ze heet zuster Williams. Ze onderzoekt de kerk nu al 4 weken. Wij hebben haar gevraagd ofdat ze op 3 Oktober gedoopt wil worden en ze zei eerst "nee". Toen wij zaterdag terug kwamen zei zij dat zij had gebeden en dat ze voelde dat het toch een goede stap was omdat zich te laten dopen. Ze zal een geweldig lid van de kerk worden. Op 3 Oktober wordt zei dus om vier uur gedoopt. Dat is tussen de sessies van algemene conferentie.

Ik ben blij dat het weer tijd is om naar algemene conferentie te gaan. Ik vind het altijd een goede ervaring. Hier op zending heb ik het gevoel dat ik zo veel meer leer dan dat ik voor mijn zending deed. Wij zullen een paar onderzoekers bij de sessies hebben en ik weet dat zij zullen weten dat deze kerk waar is zodra zij de profeet horen spreken.

Ik kan niet geloven dat ik nu nog maar negen manden op zending heb en dat de tijd zo snel is voorbij gegaan. Er zijn nog zo veel dingen die ik op zending wil leren. Ik heb de laatste paar weken het onderwerp naastenliefde en geduld gestudeerd. Ik heb zo veel door de schriften kunnen leren over die twee onderwerpen. Ik heb gezien dat ik echt een beter mens ben geworden door deze onderwerpen te studeren en om te zetten. Ik probeer ze echt beter te ontwikkelen. Ik heb het gevoel dat ik door gebed een studie echt vooruitgang aan het maken ben. Ik ben heel dankbaar dat jullie als ouders mij zo ondersteunen en dat jullie als familie zo voor mij bidden. Ik hou echt veel van jullie en ik ben dankbaar dat ik jullie als familie mag hebben.

Dat was het weer van mij. Ik hou van jullie en ik bid iedere dag voor jullie.

Liefs,

Jeff

P.S. Was mijn nederlands goed? :D

1 comment:

Anonymous said...

Hallo Elder Vernes,
Met veel plezier lees ik elke week je blog, samen met dat van andere elders. Ik heb bewondering voor al het werk dat jullie doen! En dat jullie ons dan ook nog steeds mee laten genieten is helemaal super. Houd ons ook bij de les en laat me steeds nadenken wat ik hier kan doen.
Veel succes verder. Je Nederlands is prima, daar hoef je niet bang voor te zijn.
Groeten van Lilian Feith-Vernes