24 November 2009

Dankbaar - Thankful

Elder Vernes wrote another e-mail in Dutch. It is interesting to see how he has developed a love for this language. He never went to school in Holland nor did he have any official Dutch lessons. The only Dutch he heard was at home. In matter of fact when he was a little kid and we drove to Holland, he was amazed that so many other people spoke the same language we spoke at home. Below you can read his weekly message. Thank you for your love and friendship. Elder Vernes is alos very pleased for all the mail he received from all of you.

------------------------------------------------------------------------

Ik ben zo dankbaar dat ik in een gezin kon opgroeien waarin het evangelie geleerd werd. Ook de mensen hier in Suriname zijn geweldig. Ze hebben zo'n sterk geloof. Ze zijn werkelijk bereid om alles te geven. Ik heb zoiets nog nooit eerder gezien. Ik ben ook werkelijk van deze mensen gaan houden en ik ben ook zeer dankbaar voor hun.Elder Baantje en ik hadden een vrij goede week samen. We hadden een onderzoekster in de kerk. Ze vond het geweldig. Het leuke is dat zij iemand in de kerk kent. Haar schoonmoeder is namelijk lid van de kerk en ze waren blij om elkaar in de kerk te zien. Ze wil volgende week ook komen en op 5 December gedoopt worden.

De kooroefening was Zaterdag geweldig. Deze mensen kunnen zo mooi zingen. Ze zijn geweldig. Ze zijn gemotiveerd en ze houden van muziek. Ik vind het geweldig om met hun samen te werken. Ik denk echt dat het op 19 December een geweldige avond zal worden en dat de andere leden van de kerk en bezoekers het ook geweldig zullen vinden. We hebben een paar solisten die echt geweldige stemmen hebben. Ik heb een paar van de Ritfelds gevraagd om solo's te zingen. Hun hebben echt geweldige stemmen.

Zoneconferentie was geweldig. President Gamiette heeft erover gesproken hoedat wij het Boek van Mormon meer moeten gebruiken tijdens het zendingswerk. Doordat het een tweede getuige is van Christus een een belangerijk onderdeel van ons evangelie is, is het verstandig iedereen aan te moedigen het Boek van Mormon te lezen zodat zij een getuigenis van het boek kunnen krijgen. Wij als zendelingen moeten ook iedere dag in het Boek van Mormon lezen. Ik ben ermee bezig het Boek van Mormon in het Nederlands te bestuderen. Ik ben nu in Mosiah 4. Ik leer zo veel en ik weet dat het het woord van God is en dat wij door het te bestuderen betere mensen kunnen worden. Ik ben echt een sterker getuigenis van het Boek van Mormon gaan ontwikkelen en daar ben ik heel dankbaar voor.

Liefs,

Jeff

1 comment:

jason davidson said...

Hello Vernes family. my name is Jason Davidson and i currently live in Suriname and attend the same branch that your son is working in. your son has many great talents and is a great addition to the branch. I look forward to working with him more.
before i came to Suriname i was looking for ward info. and came across this blog, little did i know that i would meet the Elder the blog was about. kind of a neat story for me. if i can pass on anything to your son let me know.
tot ziens